Hrušky v tvarohovém županu

Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hruška 4ks
    tvaroh 125g měkký
    mouka 50g hrubá
    máslo 25g
    čokoláda 20g hořké
    kari 1lžička pasta
    sýr 200g Philadelphia
    vejce 1ks
    vejce 1ks žloutek
    krupička 1lžíce
    mouka na pomoučnění válu
Na potření
    vejce 1ks
    smetana 2lžíce zakysaná
Na posypání
    parmazán 1lžíce
Pokyny
  1. V míse utřete tvaroh s máslem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupičku, vejce, žloutek a špetku soli.
  2. Vymíchejte tužší těsto a následně jej propracujte na pomoučeném válu, dokud nevznikne pružné těsto.
  3. To pak rozválejte na plát a nakrájejte na delší a užší proužky.
  4. Z omytých hrušek odstraňte jádřince a otvory vytřete rozpuštěnou čokoládou smíchanou s karí pastou.
  5. Pak je naplňte sýrem a stejnoměrně obtočte proužkem tvarohového těsta.
  6. Povrch potřete vejcem rozšlehaným se smetanou a posypte parmazánem.
  7. Hrušky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, troubu zahřejte na 220 °C a hrušky v ní zapečte.
  8. Asi po deseti minutách snižte teplotu na 160 °C a dopečte ještě 15 minut.

Hrušky jsou skvělé s brusinkovou marmeládou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*