Boloňské ragú

Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vývar zeleninový
    maso 250g mleté
    mrkev 1ks
    cibule 1ks
    rajčata v plechovce
    koření italské
Pokyny
  1. Nejprve si suroviny připravte, protože nakrájení mrkve, cibule a celeru na velmi drobno chvíli zabere.
  2. Na troše oleje zesklovaťte zeleninu, poté přidejte maso a pořádně opečte.
  3. Pokud byste tento recept vařili pro starší děti a hlavně pro sebe, můžete po opečení masa přidat sklenku dobrého vína.
  4. Nemusíte mít obavy, alkohol nechte vyvařit, a až poté přidejte nasekaná rajčata i s tekutinou, bylinky a nakonec vlijte vývar.
  5. Takto připravené ragú vařte na mírném ohni minimálně hodinu, aby se propojily chutě.
  6. Podávejte s těstovinami a posypané parmazánem (u malých dětí jen špetkou).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*