Provensálské ratatouille


Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    rajčata 1kg případně část nahraďte rajčatovou pastou nebo plechovkou rajčat
    lilek 1ks
    cuketa 1ks
    paprika 2ks červená nebo žlutá pro krásnou barvu
    cibule 1/2kg
    česnek 4stroužky
    bylinky 2lžíce sušené
    olivový olej 4lžíce
Pokyny
  1. Nakrájejte lilek na tenké plátky a nechte vyplakat se solí, cuketu a papriky nakrájejte na kostky.
  2. Lilek, nasekanou cibuli, česnek a papriky osmažte na oleji a nechte dusit 10 minut, za častého míchání.
  3. Přidejte pokrájená rajčata s bylinkami, případně rajčatovou pastu a nakonec přidejte cuketu. Okořeňte a nechte dusit 20 minut.
  4. Podávejte s bagetou jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu k masovým pokrmům.
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*