Křupavé cuketové hranolky

Receptů na zpracování cukety není nikdy dost! Cuketové hranolky s parmazánem se pečou v troubě, jsou křupavé, voňavé a perfektně se hodí nejen jako příloha, tak i jako samostatné lehké letní jídlo –⁠ třeba s dipem z jogurtu a česneku. Připravte si lahodné cuketové hranolky s parmazánem a dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Receptů na zpracování cukety není nikdy dost! Cuketové hranolky s parmazánem se pečou v troubě, jsou křupavé, voňavé a perfektně se hodí nejen jako příloha, tak i jako samostatné lehké letní jídlo –⁠ třeba s dipem z jogurtu a česneku. Připravte si lahodné cuketové hranolky s parmazánem a dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukety 2ks větší
    strouhanka cca 150g nejlépe panko, ale je možné použít i klasickou
    parmazán cca 60g strouhaný
    vejce 2ks
Pokyny
  1. Cuketu omyjeme (není třeba ji loupat) a nakrájíme ji na silnější hranolky.
  2. Vejce prošleháme se solí a pepřem.
  3. Strouhanku smícháme s nastrouhaným parmazánem.
  4. Hranolky obalujeme nejdřív ve vejci, poté ve strouhankové směsi a nakonec je položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Hranolky potí ještě postříkáme olejem a pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C dozlatova (cca 25 minut).
  6. Během pečení je jednou otočíme.
  7. Hranolky skvěle chutnají s dipem z bílého jogurtu, který dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a pažitkou.

TIP od Jakvkuchyni.cz: zkuste vařit beze zbytku a připravte si skvělou domácí majonézu ze zbylého oleje ze sušených rajčat! Další tipy a recepty s inspirací na food zero waste najdete ve video seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.

Odřezky z cukety a slupky česneku vytřidíme do bioodpadu, nebo na kompost. Obal od jogurtu stačí vyprázdnit a vytřídit do kontejneru na plasty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*