Receptů na zpracování cukety není nikdy dost! Cuketové hranolky s parmazánem se pečou v troubě, jsou křupavé, voňavé a perfektně se hodí nejen jako příloha, tak i jako samostatné lehké letní jídlo – třeba s dipem z jogurtu a česneku. Připravte si lahodné cuketové hranolky s parmazánem a dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Receptů na zpracování cukety není nikdy dost! Cuketové hranolky s parmazánem se pečou v troubě, jsou křupavé, voňavé a perfektně se hodí nejen jako příloha, tak i jako samostatné lehké letní jídlo – třeba s dipem z jogurtu a česneku. Připravte si lahodné cuketové hranolky s parmazánem a dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Cuketu omyjeme (není třeba ji loupat) a nakrájíme ji na silnější hranolky.
- Vejce prošleháme se solí a pepřem.
- Strouhanku smícháme s nastrouhaným parmazánem.
- Hranolky obalujeme nejdřív ve vejci, poté ve strouhankové směsi a nakonec je položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Hranolky potí ještě postříkáme olejem a pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C dozlatova (cca 25 minut).
- Během pečení je jednou otočíme.
- Hranolky skvěle chutnají s dipem z bílého jogurtu, který dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a pažitkou.
TIP od Jakvkuchyni.cz: zkuste vařit beze zbytku a připravte si skvělou domácí majonézu ze zbylého oleje ze sušených rajčat! Další tipy a recepty s inspirací na food zero waste najdete ve video seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.
Odřezky z cukety a slupky česneku vytřidíme do bioodpadu, nebo na kompost. Obal od jogurtu stačí vyprázdnit a vytřídit do kontejneru na plasty.