Krémová houbová polévka

Jako národ houbařů umíme připravit houby na mnoho způsobů. Z čerstvě nasbíraných nebo sušených hub (pokud se jimi zrovna lesy nehemží) lze připravit skvělou krémovou polévku. Do polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřiby, lišky, bedle či žampiony. Na své si tak přijdou nejen milovníci hub, ale pokud si ji uvaříte v chladných dnech, určitě vás i příjemně zahřeje.
Jako národ houbařů umíme připravit houby na mnoho způsobů. Z čerstvě nasbíraných nebo sušených hub (pokud se jimi zrovna lesy nehemží) lze připravit skvělou krémovou polévku. Do polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřiby, lišky, bedle či žampiony. Na své si tak přijdou nejen milovníci hub, ale pokud si ji uvaříte v chladných dnech, určitě vás i příjemně zahřeje.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    vývar 1l kuřecího nebo zeleninového
    houby 500g čerstvé
    smetana 200ml
    bylinka 4snítky tymián
    máslo 3lžíce
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
    kmín 1lžička
Pokyny
  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a houby zvolna dusíme asi 5 minut.
  3. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky.
  4. Cibuli a česnek spolu s tymiánem přidáme k houbám.
  5. Opékáme asi 3 minuty.
  6. Přilijeme vývar, přivedeme k varu.
  7. Poté snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a vaříme 20 – 30 minut.
  8. Pomocí tyčového mixeru polévku rozmixujeme, ale můžeme zachovat kousky surovin.
  9. Přilijeme smetanu a nakonec dochutíme solí, pepřem a kmínem.
  10. Na závěr takto ještě chvilku povaříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*