Kadeřávkový koláč

Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 koláčová forma, průměr 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kadeřávek 10listů
    cibule 1ks
    česnek 2-3stroužky utřený
    sýr 100g eidam
    vejce 6ks
    strouhanka 125g
    omáčka ½lžičky sójová
    koření provensálské , případně bylinky dle chuti
Pokyny
  1. Kadeřávek si dopředu upravíme (mladší listy spaříme, starší povaříme) a nakrájíme. Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů. Mezitím si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek a kadeřávek. Takto orestovanou směs přikryjeme na pár minut pokličkou, dokud pořádně nezměkne.
  2. Celou směs vsypeme do mísy, dochutíme kořením, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme rozšlehanými vejci. Vše vlijeme do pekáče a pečeme cca 20 minut do zezlátnutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*