Italský čekankový koláč

Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma na biskupský chlebíček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    čekanka 3ks
    listové těsto 1balení
    olivový olej 2lžíce
    mozzarella 2balení
    strouhanka 6lžic
    smetana 1kelímek ke šlehání
    vejce 2ks
    cukr 1lžička
Pokyny
  1. Čekankové puky nejprve omyjeme a pak je na chvíli namočíme do oslazené vody.
  2. Mezitím si nakrájíme mozzarellu na silnější plátky.
  3. Po chvíli vyjmeme puky z vody, osušíme je utěrkou a nakrájíme na silnější proužky.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej a proužky čekanky na něm zlehka osmahneme. Když trochu zezlátnou, vyjmeme je a přeložíme na papírové ubrousky, aby přebytečný tuk okapal.
  5. Rozválíme těsto a vložíme ho na menší nízký plech, který jsme předem vypláchli studenou vodou, nebo vyložili pečicím papírem.
  6. Těsto rovnoměrně posypeme strouhankou a poklademe je osmaženými proužky čekanky. Na ně rozložíme plátky mozzarelly.
  7. Do hrníčku přelijeme smetanu a vyklepneme do ní obě vejce.
  8. Rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a opatrně přelijeme přes koláč. Dáme péct do trouby rozehřáté na 230 °C a minimálně 15 minut troubu neotevíráme, aby těsto mělo čas „vyběhnout“.
  9. Koláč je upečený asi za 25 minut, snědený však bude mnohem rychleji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*