Italský čekankový koláč

Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma na biskupský chlebíček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čekanka 3ks
    listové těsto 1balení
    olivový olej 2lžíce
    mozzarella 2balení
    strouhanka 6lžic
    smetana 1kelímek ke šlehání
    vejce 2ks
    cukr 1lžička
Pokyny
  1. Čekankové puky nejprve omyjeme a pak je na chvíli namočíme do oslazené vody.
  2. Mezitím si nakrájíme mozzarellu na silnější plátky.
  3. Po chvíli vyjmeme puky z vody, osušíme je utěrkou a nakrájíme na silnější proužky.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej a proužky čekanky na něm zlehka osmahneme. Když trochu zezlátnou, vyjmeme je a přeložíme na papírové ubrousky, aby přebytečný tuk okapal.
  5. Rozválíme těsto a vložíme ho na menší nízký plech, který jsme předem vypláchli studenou vodou, nebo vyložili pečicím papírem.
  6. Těsto rovnoměrně posypeme strouhankou a poklademe je osmaženými proužky čekanky. Na ně rozložíme plátky mozzarelly.
  7. Do hrníčku přelijeme smetanu a vyklepneme do ní obě vejce.
  8. Rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a opatrně přelijeme přes koláč. Dáme péct do trouby rozehřáté na 230 °C a minimálně 15 minut troubu neotevíráme, aby těsto mělo čas „vyběhnout“.
  9. Koláč je upečený asi za 25 minut, snědený však bude mnohem rychleji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*