Houbová směs se slaninou a jarní cibulkou

Rychlá houbová směs z žampionů a tymiánu chutná skvěle! Na křupavé ciabattě je to úplná delikatesa. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Rychlá houbová směs z žampionů a tymiánu chutná skvěle! Na křupavé ciabattě je to úplná delikatesa. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    houby 200g nejlépe žampiony
    slanina 100g
    ciabatta 2ks k podávání
    jarní cibulka 2stonky
Pokyny
  1. Slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi ji opražíme dozlatova.
  2. Pokud slanina nepustila příliš tuku, tak přidáme trochu oleje.
  3. Houby očistíme od zbytků hlíny a nakrájíme (i s nožičkami) na menší kousky.
  4. Takto připravené houby přidáme ke slanině a hned poté do pánve vhodíme také nakrájenou jarní cibulku (i tu předtím důkladně očistíme a omyjeme).
  5. Nakonec směs dochutíme solí, pepřem, tymiánem a cca 10 minut restujeme, aby houby změkly.
  6. Ciabatty přepůlíme, opečeme nasucho v troubě, nebo v toastovači, a podáváme s houbovou směsí.

Prázdné láhve od oleje můžeme použít ke sbírání vychladlých kuchyňských olejů, které jsme použili například ke smažení či fritování a až se naplní, vytřídíme je do speciálních sběrných nádob. Více v článku Jak třídit oleje, léky, elektrospotřebiče a baterie?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*