Domácí meruňkovo-broskvová přesnídávka

Domácí přesnídávky jsou nejen chutné, ale i praktické – uchováme si v nich kousek léta a přesně víme, co svým dětem nebo sobě servírujeme. Meruňky a broskve se skvěle doplňují a s trochou jablka vytvoří dokonale jemnou, přirozeně sladkou chuť bez potřeby přidaného cukru. Připravte si domácí meruňkovo-broskvovou přesnídávku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Domácí přesnídávky jsou nejen chutné, ale i praktické – uchováme si v nich kousek léta a přesně víme, co svým dětem nebo sobě servírujeme. Meruňky a broskve se skvěle doplňují a s trochou jablka vytvoří dokonale jemnou, přirozeně sladkou chuť bez potřeby přidaného cukru. Připravte si domácí meruňkovo-broskvovou přesnídávku podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
cca 5 menších skleniček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    meruňky 500g zralé
    broskve 500g zralé
    voda 50ml na podlití
    jablko 1ks
Pokyny
  1. Ovoce omyjeme a očistíme - meruňky a broskve vypeckujeme (pokud chceme jemnější konzistenci, oloupeme je).
  2. Jablko omyjeme, oloupeme a zbavíme jadřince.
  3. Ovoce nakrájíme na menší kousky a přendáme ho do hrnce.
  4. Přidáme vodu a citronovou šťávu.
  5. Ovoce pozvolna vaříme, dokud není měkké.
  6. Bude to trvat asi 15 minut.
  7. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho na hladké pyré.
  8. Pokud je směs příliš hustá, můžeme ji rozředit malým množstvím vody. Pokud budeme přesnídávku doslazovat, přidáme nyní cukr a za stálého míchání ho necháme zcela rozpustit.
  9. Horkou přesnídávku plníme do čistých a sterilizovaných sklenic.
  10. Pokud plánujeme přesnídávky uchovávat delší dobu, je lepší je zavařit - do pekáče dáme utěrku a vyskládáme na ni přesnídávky (nesmí se navzájem dotýkat) a dolijeme do něj vodu, aby sahala asi do 1/2 výšky sklenic.
  11. Plech vložíme do studené trouby a nastavíme teplotu 170°C.
  12. Přesnídávky zavařujeme asi 50 minut.
  13. Poté je necháme v pomalu chladnout.

TIP od Jakvkuchyni.cz: pokud použijeme sladké ovoce, není třeba do přesnídávky přidávat cukr.

Skleničky od přesnídávek po použití důkladně vymyjeme a můžeme je použít znovu nebo vytřídit do kontejneru na sklo (zelená nebo bílá nádoba podle barvy skla). Víčka patří do kovového odpadu – ideálně do sběrné nádoby na kovy. Slupky a jadřince vytřídíme do bioodpadu, pokud tuto možnost máme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*