Debrecínské závitky

Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    debrecínka 8plátků
    vepřové maso 4plátky
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
    krupicový cukr 1lžička
    hladká mouka 1lžíce
    koření grilovací
Pokyny
Příprava masa
  1. Připravíme si vepřové maso a důkladně ho naklepeme.
  2. Na každý plátek položíme 2 debrecínky a vše zabalíme do pevné ruličky.
  3. Vezmeme si zapékací mísu a nalijeme do ní 2 lžíce oleje (popřípadě vložíme špek) a 1 dcl vody.
  4. Dále nakrájíme česnek a cibuli na tenké plátky a umístíme do mísy.
  5. Do takto připravené nádoby přidáme závitky vložímte do předehřáté trouby.
  6. Pečeme přibližně 45 minut, dokud závitky hezky nezměknou.
Příprava zálivky
  1. Než budou závitky hotové, připravíme si zálivku.
  2. Ta se skládá z rajčatového protlaku, 4 dcl osolené vody, cukru, mouky a pro dochucení můžeme přidat nastrouhaný proužek česneku.
  3. Zálivkou podlejeme závitky se směsí z česneku a cibule. Závitky musíme z mísy na chvíli vyjmout a po přidání zálivky je opět do mísy vrátíme a prohřejeme.
  4. Hotové závitky se hodí k rýži, k bramborům i ke knedlíkům - příloha je čistě ve vaší režii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*