Křupavé závitky z rýžového těsta


Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
Porce
16 závitků
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    maso 500g mleté
    mrkev 150g
    celer 150g řapíkatý
    omáčka sweet chilli
    pepř barevný
Pokyny
  1. Mleté maso orestujeme na pánvi, ochutíme solí a pepřem.
  2. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na jemné proužky.
  3. Rýžovou placku celou namočíme do studené vody a ihned vytáhneme a dáme na pracovní plochu.
  4. Na mokrou rýžovou placku přidáme orestované mleté maso a pár proužků celeru a mrkve.
  5. Placku stočíme v závitek a smažíme na pánvi v oleji dozlatova.
  6. Křupavé závitky podáváme se sojovou nebo sweet chilli omáčkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*