Křupavé závitky z rýžového těsta

Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
Oblíbili jste si jarní závitky v exotických restauracích? Připravit si je můžete i doma. Rýžové placky dostanete ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami nebo ve velkých supermarketech. Ostatní ingredience máte určitě doma!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
16 závitků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 500g mleté
    mrkev 150g
    celer 150g řapíkatý
    omáčka sweet chilli
    pepř barevný
Pokyny
  1. Mleté maso orestujeme na pánvi, ochutíme solí a pepřem.
  2. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na jemné proužky.
  3. Rýžovou placku celou namočíme do studené vody a ihned vytáhneme a dáme na pracovní plochu.
  4. Na mokrou rýžovou placku přidáme orestované mleté maso a pár proužků celeru a mrkve.
  5. Placku stočíme v závitek a smažíme na pánvi v oleji dozlatova.
  6. Křupavé závitky podáváme se sojovou nebo sweet chilli omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*