Křupavé arašídové máslo – dejte sbohem nudným sendvičům


Arašídová másla se stávají v poslední době čím dál oblíbenější. A i když se arašídy označují jako burské oříšky, ořechy to rozhodně nejsou. Podobně jako třeba fazole nebo čočka, i arašídy jsou luštěnina, ačkoliv to tak na první pohled nevypadá.
Arašídová másla se stávají v poslední době čím dál oblíbenější. A i když se arašídy označují jako burské oříšky, ořechy to rozhodně nejsou. Podobně jako třeba fazole nebo čočka, i arašídy jsou luštěnina, ačkoliv to tak na první pohled nevypadá.
Porce
250 gramů másla
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    arašídy 250g nesolené pražené
    sůl špetka
    arašídového oleje 1lžíce nebo kokosového oleje
Pokyny
  1. Arašídy nasypte do mixéru, přidejte lžíci oleje, špetku soli a vše rozmixujte. Ořechy s ostatními ingrediencemi mixujte tak dlouho, dokud se vám nevytvoří jemná a hladká hmota. V průběhu mixování průběžně stírejte oříšky nalepené na stěně mixéru. Stejným způsobem lze vyrobit máslo z jakýchkoliv jiných ořechů. Samotné ořechové máslo má neutrální chuť. Proto do něj můžete pro zpestření přidat například med, kakao nebo skořici a ochutit si ho podle svých představ.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*