Boží milosti neboli kraple

V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    cukr 25g
    máslo 25g
    žloutky 2ks
    rum 4lžíce nebo víno
    smetana 4lžíce
    sůl 1špetka
    máslo na smažení
    moučkový cukr na obalení
Pokyny
  1. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočinout.
  2. Těsto pak vyválíme dotenka, vykrajujeme z něj tvary a ozdobně je uprostřed nařízneme rádýlkem.
  3. Usmažíme z obou stran, obalíme v cukru a ještě horké jíme.

Jeden komentář k článku “Boží milosti neboli kraple”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*