Batátové bramboráky s česnekovým dipem

Jemně nasládlé batáty, stroužky česneku a špetka majoránky tvoří skvělou kombinaci, která chutná skvěle s tvarohovým dipem! Batátové bramboráky s česnekovým dipem mohou být přílohou, večeří, svačinou ale i netradičním pohoštěním pro návštěvy. Připravte si batátové bramboráky s tvarohovo-česnekovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jemně nasládlé batáty, stroužky česneku a špetka majoránky tvoří skvělou kombinaci, která chutná skvěle s tvarohovým dipem! Batátové bramboráky s česnekovým dipem mohou být přílohou, večeří, svačinou ale i netradičním pohoštěním pro návštěvy. Připravte si batátové bramboráky s tvarohovo-česnekovým dipem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    batáty cca 600g
    mouka cca 50g hladká
    česnek 4stroužky
    brambor 2ks středně velké
    vejce 2ks malá
    olej na smažení
Na dip
    tvaroh 250g polotučný, ve vaničce
    česnek 1 - 2stroužky
    pepř dle chuti
Pokyny
  1. Batáty i brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku.
  3. Nakonec do směsi postupně po částech vmícháme mouku, aby vzniklo hustší těsto.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a pomocí lžíce tvarujeme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
  5. Placičky podáváme s dipem z tvarohu, který dochutíme nasekaným česnekem, solí a pepřem.

Slupky z batátů, brambor i česneku patří do kontejneru označeného hnědou samolepkou na bioodpad. Nechte se inspirovat se zero waste recepty v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*