Zdravá varianta běžného rizota bude skvělou přílohou i hlavním jídlem. Místo tempehu můžete použít dostupnější sóju nebo tofu.
Produkty z řady – zelenina
Rajče, bazalka a avokádo, to je záruka osvěžujícího a lehkého pokrmu. Když jej chcete mít extra zdravý, tak jej podávejte jako dip s nakrájenou zeleninou.
Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Neobvyklá verze cibulové polévky se smetanou bude skvělou volbou, když potřebujete pořádně zahřát. Můžete ji dozdobit krutony nebo najemno nakrájenými plátky cibule.
Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?
Kromě vitamínů B obsahuje cizrna železo, vápník a v neposlední řadě významné množství vlákniny, která podporuje dobré trávení.
Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.
Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.