Pečená rajčata s rozmarýnem

Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 ml omáčky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Troubu rozehřejte na 120°C. Omytá a osušená rajčata rozkrojte napůl a položte je na velký plech nebo pekáč vyložený pečicím papírem.
  2. Jsou-li rajčata méně zralá a sladká, posypejte je lžící třtinového cukru. Pokud ale sklízíte srpnová rajčátka, žádný cukr navíc není třeba – rajčata obsahují dostatečné množství cukru.
  3. Rajčata zastříkněte olivovým olejem.
  4. Vložte k nim rozříznutou hlavičku česneku a dochuťte solí a pepřem. Nakonec k rajčatům přidejte snítky rozmarýnu a rukama celou směs promíchejte.
  5. Pekáč vložte do trouby a pečte na 120°C asi 3 hodiny do jejich „polovysušení“. Hotovými pečenými rajčaty plňte připravené sklenice.
  6. Jejich povrch zalijte vrstvou olivového oleje.
  7. Rajčatovou omáčku nechejte vychladnout a skladujte ji na tmavém a chladném místě.

Pečená rajčata můžete přidat k čerstvě připraveným těstovinám a za několik málo minut tak vytvořit skvělý pokrm s minimem úsilí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*