Pečená dýně s tymiánem a slaninou


Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    dýně 1ks
    slanina 200g
    olivový olej 4lžíce
    česnek 6stroužků
    tymián 3snítků
    pepř černý
Pokyny
  1. Dýni oloupejte, rozkrojte ji na dvě poloviny a vydlabejte z ní semínka. Takto připravenou dýni nakrájejte na větší kusy.
  2. Nakrájenou dýni položte na plech a osolte ji.
  3. Přidejte celé stroužky česneku a také lístky čerstvého tymiánu.
  4. Na nakrájenou dýni přilijte také olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
  5. Tuto směs důkladně promíchejte, aby se olivový olej spojil s tymiánem.
  6. Promíchané kousky dýně proložte plátky slaniny.
  7. Pekáč vložte do rozpálené trouby a pečte 20-30 minut.
  8. Kousky dýně by měly být na povrchu zlatavé a uvnitř krásně měkké.
Tisknout
Tags: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*