Špaldová zeleninová polévka

Špaldová zeleninová polévka

Zdravá, barevná a sytá. Špaldová zeleninová polévka je ideální jako lehký oběd nebo vydatná večeře do chladnějších dnů. Díky špaldovým zrnům tato polévka skutečně zasytí a přitom zůstane lehká. Připravte si lahodnou špaldovo-zeleninovou polévku s bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Losos na páře s chřestem a citronovou omáčkou

Losos na páře s chřestem a citronovou omáčkou

Úprava lososa na páře je skvělým příkladem toho, že v jednoduchosti je krása. Díky vaření v páře si losos zachová svoji přirozenou chuť, zůstane krásně šťavnatý a pokrm bude navíc lehký a zdravý bez dalšího přidaného tuku. Jako příloha se hodí křupavý zelený chřest s citrónovo-koprovou omáčkou, která spolu s lososem tvoří opravdu dokonalé duo. Připravte si tento recept s lososem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Celozrnný Club sendvič

Celozrnný Club sendvič

Teplé počasí vybízí k tomu připravit si něco dobrého k snědku a vyrazit ven. Rozložit deku a vychutnat si dobré jídlo s přáteli. Sendvič je skvělé piknikové jídlo a s Club sendvičem určitě nešlápneme vedle! Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Cuketový krém s parmazánem a slaninovým chipsem

Cuketový krém s parmazánem a slaninovým chipsem

Co s přebytky cukety? Vyzkoušejte jemnou letní polévku, která bude chutnat dětem i dospělým! Cuketový krém se díky bramborám krásně zjemní a její chuť skvěle doplní parmazán a o kontrast chutí se postará slaninový chips. Připravte si rychlou a jednoduchou polévku plnou skvělých chutí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Caesar salát

Caesar salát

Stálice mezi saláty je caesar salát, který je jednoduchý, ale chuťově výrazný! Jeho základem je křupavý římský salát, výrazná zálivka s ančovičkami, krutony a parmazán. Je snadné si ho připravit doma – originál obsahuje kuřecí maso a slaninu, ale caesar salát chutná dokonale i bez nich! Zkuste ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Špenátový salát se žampiony, slaninou a vejci

Špenátový salát se žampiony, slaninou a vejci

Křupavý salát, který zasytí a zároveň je šťavnatý a křupavý. Tato barevná kombinace baby špenátu, žampionů, vajec a dokřupava opečené slaniny je ideální na rychlý oběd nebo na večeři. Skvěle ho doplní dresink z vinného octa, hořčice a výpeku, který mu dodá výjimečnou chuť. Připravte si křupavý špenátový salát se žampiony, vejci a křupavou slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Květákové rizoto s parmazánem

Květákové rizoto s parmazánem

Pro ty, kdo ještě neslyšeli o tomto květákovém rizotu, je nejvyšší čas to napravit! Tento lehký, bezmasý a přitom krémový pokrm si všechny získá svou jednoduchostí i chutí. Ať už jako rychlý oběd nebo zdravá večeře, tohle rizoto určitě nezklame! Připravte si květákové rizoto s parmazánem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Poctivý zeleninový vývar

Poctivý zeleninový vývar

Základem mnoho pokrmů je kvalitní zeleninový vývar, jako výživná polévka obstojí ale i sám o sobě. Připravte si domácí lahodný vývar uvařený z kořenové zeleniny, pórku, česneku a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
jarni bramborovy salat

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát v sobě spojuje to nejlepší z jarní zeleniny. Brambory, okurka, ředkvičky, červená cibule a čerstvá petržel – jednoduché suroviny, které spolu skvěle fungují. Stačí pár minut a máme na stole skvělou přílohu nebo lehkou večeři.
Svěží salát s cizrnou, avokádem, fetou a zeleninou inspirovaný řeckou kuchyní. Ideální lehký oběd nebo rychlá večeře. Recept na Jakvkuchyni.cz.

Salát s cizrnou a avokádem

Tento salát nás přenese až do slunného Středomoří! V receptu je kombinace šťavnatých rajčat, křupavé okurky, jemné cizrny, krémového avokáda a slané fety. Skvělé jako lehký oběd, rychlá večeře nebo pohoštění pro hosty. Hodí se i jako příloha ke grilovaným masům. Vyzkoušejte tento recept na salát s cizrnou, avokádem, balkánským sýrem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mrkvovo-bramborové pyré

Mrkvovo-bramborové pyré

Bramborová kaše je klasika, ale co ji zkusit trochu ozvláštnit? Když přidáme mrkev, získáme jemné, nasládlé mrkvovo-bramborové pyré, které je nejen chutné, ale i krásně barevné. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu, ale obstojí i samo o sobě – třeba s jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Připravte si mrkvovo-bramborové pyré na másle podle receptu od Jakvkuchyni.cz!