Kefírová buchta

Kefírová buchta

Vynikající a vláčná kefírová buchta zachutná snad každému. Díky kefíru je velmi nadýchaná a lehká. Je jednoduchá na přípravu a upéct ji zvládne levou zadní kdekdo. Kefírovou buchtu můžeme podávat přelitou čokoládovou polevou, nebo poprášenou moučkovým cukrem.
Mini donuty

Mini donuty

Tradiční americké donuty s čokoládovou nebo jakoukoli další polevou se staly v poslední době velmi oblíbenými i u nás. Tyto klasické kynuté donuty se smaží, ale můžeme je i upéct. Tato varianta je trochu zdravější (samozřejmě záleží na tom, jaké těsto si vybereme), mini donuty ale chutnají stejně skvěle!
Bílá krémová chřestová polévka

Bílá krémová chřestová polévka

Chřest, ať už zelený nebo bílý, v našich kuchyních poslední dobou zdomácněl. Jeho chuť je výrazná sama o sobě a tak mu sluší jednoduché úpravy. Jednou z možností, která uspokojí i náročné strávníky, je krémová polévka z bílého chřestu. Jak na to?
Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Na velikonoční stůl patří tradiční recepty, které se těší velké oblibě. Kromě mazance, beránka a malovaných vařených vajíček, by na velikonočně prostřeném stole neměla chybět ani tradiční velikonoční nádivka.
Kváskový mazanec

Domácí kváskový mazanec

Velikonoce jsou za dveřmi a k nim neodmyslitelně patří mazanec. Tentokrát jsme si připravili mazanec kváskový, který je jednoduchý, chuťově vynikající a vláčný vydrží několik dní. Pokud tedy nezmizí pro samou dobrotu ze stolu během pár hodin...
Linecký dort

Linecký dort

Linecký dort, nebo koláč, patří ke klasice rakouské kuchyně a nese název podle města Lince. Je dokonce považován za nejstarší dort na světě. Jeho zvláštnost spočívá v křehkém těstě, které se připravuje s ořechy (většinou mletými mandlemi, nebo lískovými ořechy). Na rozdíl od těsta, jež označujeme jako linecké, má těsto na linecký dort odlišný podíl mouky, másla a cukru. Koláč je plněný nakyslou rybízovou marmeládou a zdobený mřížkou z těsta.
Krupičná polévka se zeleninou

Krupičná polévka se zeleninou

Jednou z polévek, která patří mezi tradiční polévky české kuchyně, je bezesporu krupičná polévka. Základní ingrediencí, podle které se polévka jmenuje, je krupice.
Dort Harlekýn

Dort Harlekýn

Nadýchaný kakaový korpus a spousta šlehačky, to je Harlekýn. Lehký, osvěžující dezert, který je na přípravu poměrně jednoduchý a rychlý. Správný Harlekýn by neměl být překrojený, ale měl by mít pouze jeden vyšší korpus, bohatě zdobený bílou a pařížskou šlehačkou. A komu se to zdá málo, může dort ještě dozdobit čokoládou, nebo čokoládovými hoblinkami. Jak na to?
Rýže na másle s kořením a rozinkami

Rýže na másle s kořením a oříšky

Připravujete rýži tak, že hodíte sáček do vroucí vody a počkáte 15 minut? Ano, i to je varianta, ale rozhodně si na rýži nepochutnáte tolik, jako když její přípravě věnujete čas a lásku.