Mini donuty

Tradiční americké donuty s čokoládovou nebo jakoukoli další polevou se staly v poslední době velmi oblíbenými i u nás. Tyto klasické kynuté donuty se smaží, ale můžeme je i upéct. Tato varianta je trochu zdravější (samozřejmě záleží na tom, jaké těsto si vybereme), mini donuty ale chutnají stejně skvěle!
Tradiční americké donuty s čokoládovou nebo jakoukoli další polevou se staly v poslední době velmi oblíbenými i u nás. Tyto klasické kynuté donuty se smaží, ale můžeme je i upéct. Tato varianta je trochu zdravější (samozřejmě záleží na tom, jaké těsto si vybereme), mini donuty ale chutnají stejně skvěle!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 – 22 mini donutů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    čokoláda 100g 75%, hořká
    kakao 4lžíce holandské
    med 3lžíce
    mouka 2hrnky hladká špaldová
    prášek do pečiva 2lžičky s vinným kamenem
    vejce 2ks
    mléko 1 - 5hrnku mandlové
    máslo 1/2hrnku ghí nebo klasické
    vanilka extrakt
    sůl 1špetka
    kakao boby na posypání
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Formu na donuty si vymažeme olejem.
  3. V míse smícháme všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. V mixeru vyšleháme cukr, vajíčka, ghí a mléko. Všechny ingredience by se měly dokonale propojit.
  5. Přimícháme suché ingredience a vše spojíme dohromady.
  6. Těsto přendáme do cukrářského sáčku.
  7. Odstřihneme roh a plníme formu do 2/3 výšky donutu.
  8. Dáme péct do trouby na 10 - 15 minut.
  9. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vystydnout.
  10. Vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout na mřížce.
  11. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
  12. Donuty namáčíme v polevě a takto připravené je pak položíme opět na mřížku a necháme trochu zatuhnout.
  13. Následně posypeme donuty kakaovými boby a počkáme, až poleva dokonale zatuhne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*