Měkké perníčky z celozrnné mouky

Měkké perníčky z celozrnné mouky

Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto si většina spojí hlavně s věnečky. Je ale skvělé i na ovocné knedlíky. Výborně se hodí hlavně na tvrdší ovoce jako jsou meruňky nebo švestky. Klasickou posypku z tvarohu, cukru a másla můžeme nahradit opečenou strouhankou se skořicí, do které můžeme přidat i nadrobno namleté oříšky.
Meruňkový koláč s máslovou drobenkou a levandulí

Meruňkový koláč s máslovou drobenkou a levandulí

Meruňkový drobenkový koláč je klasika, která nikdy nezklame! A pokud přidáte vůni kvítků levandule, stane se z tradičního koláče ještě půvabnější a přitažlivější dezert s originální chutí a vůní.
milčiny macešky

Milčiny macešky

Toto cukroví nepatří úplně mezi klasiky, které bychom byli zvyklí péct na Vánoce. Ale pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, nastal zcela jistě pravý čas. Příprava tohoto receptu je sice trošku časově náročnější, ale určitě si vysloužíte obdiv a cukroví se bude na talíři jednoznačně vyjímat.
Mini donuty

Mini donuty

Tradiční americké donuty s čokoládovou nebo jakoukoli další polevou se staly v poslední době velmi oblíbenými i u nás. Tyto klasické kynuté donuty se smaží, ale můžeme je i upéct. Tato varianta je trochu zdravější (samozřejmě záleží na tom, jaké těsto si vybereme), mini donuty ale chutnají stejně skvěle!
Mřížkový makový koláč s tvarohem

Mřížkový makový koláč s tvarohem

Tradiční český koláč s dvojitou náplní – jemný tvaroh, sladká maková směs a poctivé domácí těsto. Ideální ke kávě i čaji. Zkuste tento recept na mřížkový koláč s mákem a tvarohem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mrkvance z Vysočiny

Mrkvance z Vysočiny

Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Mrkvovo-bramborové pyré

Mrkvovo-bramborové pyré

Bramborová kaše je klasika, ale co ji zkusit trochu ozvláštnit? Když přidáme mrkev, získáme jemné, nasládlé mrkvovo-bramborové pyré, které je nejen chutné, ale i krásně barevné. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu, ale obstojí i samo o sobě – třeba s jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Připravte si mrkvovo-bramborové pyré na másle podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mrkvový krém

Mrkvový krém

Dohladka vyšlehaná mrkvová polévka chutná daleko lépe, souhlasíte? Když do ní přidáte brambory a s smetanu, nezůstane po ní ani stopy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*