Meruňkový koláč s máslovou drobenkou a levandulí

Meruňkový drobenkový koláč je klasika, která nikdy nezklame! A pokud přidáte vůni kvítků levandule, stane se z tradičního koláče ještě půvabnější a přitažlivější dezert s originální chutí a vůní.
Meruňkový drobenkový koláč je klasika, která nikdy nezklame! A pokud přidáte vůni kvítků levandule, stane se z tradičního koláče ještě půvabnější a přitažlivější dezert s originální chutí a vůní.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
zapékací forma, 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Na těsto
    mléko 120ml
    máslo 100g
    vejce 1ks
    meruňky 500g
Na drobenku
    máslo 40g
    levandule 1lžíce
Pokyny
  1. Troubu předehřejte na 160 stupňů.
  2. Mouku, prášek do pečiva a cukr smíchejte ve velké míse.
  3. Do mísy přilejte spojené tekuté suroviny: mléko, máslo a vejce.
  4. Těsto dobře promíchejte.
  5. Kulatou formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo strouhankou. Do takto připravené formy nalijte těsto.
  6. Na těsto rovnoměrně rozprostřete rozpůlené meruňky, hezky jednu vedle druhé. Čím více meruněk koláči dopřejete, tím lepší bude výsledek.
  7. Všechny suroviny na drobenku smíchejte dohromady a prsty vytvořte drobenku.
  8. Drobenkou posypte celý koláč.
  9. Koláč vložte do trouby a pečte 30-40 minut, nebo do té chvíle, než špejle zapíchnutá do středu koláče nezůstane čistá.
  10. Podávejte se zakysanou smetanou nebo třeba s vanilkovou zmrzlinou.
  11. Meruňkový koláč ozdobte mátou a podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*