Rybízový koláč se žmolenkou

Poradíme vám, jak sladce zužitkovat zbylou úrodu rybízu nebo jiného ovoce.
Poradíme vám, jak sladce zužitkovat zbylou úrodu rybízu nebo jiného ovoce.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 koláč
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Na koláč
    olej 0,5hrnku
    cukr 1hrnek
    jogurt 1ks
    vejce 2ks
    mléko dle potřeby na ředění
Na žmolenku
    máslo 3lžíce
    cukr krupice 4lžíce
Pokyny
  1. Všechny ingredience pečlivě umícháme do hladkého těsta, toho docílíme opatrným doléváním mléka k ostatním surovinám.
  2. Finální hustota by měla být taková, aby těsto šlo pomalu vlít na pečící plech, který si dopředu vyložíme pečícím papírem.
  3. Těsto na pekáči rovnoměrně rozetřeme a posypeme dle chuti rybízem a žmolenkou. Hotový koláč dáme péct na cca 25 min. na 170 °C, ale je třeba ho kontrolovat.
  4. Žmolenka by měla mít zlatavou barvu, a těsto by se nemělo po propíchnutí lepit na párátko.

Ještě než začneme s přípravou těsta, vyndáme si máslo, aby nám dopředu změklo. Změklé máslo utřeme s moukou a cukrem. Vzniklou hmotu ručně rozdrobíme na připravený koláč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*