Angreštová bublanina

Angreštová bublanina

Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
Banánový chléb se sušeným ovocem a vlašskými ořechy

Banánový chléb se sušeným ovocem a vlašskými ořechy

Určitě se každému z nás už stalo, že jsme si domů koupili banány, na které jsme zapomněli a oni nám po čase stihly zčernat. I přesto, že vypadají nevábně, nemusí skončit v koši se směsným odpadem, ani na kompostu. Raději si z nich můžeme připravit lahodný banánový chléb se sušeným ovocem a vlašskými ořechy. Jak na to?
bezlepkové kokosové věnečky

Bezlepkové kokosové věnečky

Milujete kokos? Pokud souhlasně přikyvujete, tyto kokosové věnečky u vás doma nesmí chybět. Jsou jednoduché a naprosto vynikající. 
bezlepkové vánoční cukroví - ořechy

Bezlepkové ořechy

Ani o slepované ořechy při bezlepkové dietě nepřijdeme. Našli jsme výborný recept, který možná dokonce předčí ty klasické. Jde se péct!
bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
Bílá krémová chřestová polévka

Bílá krémová chřestová polévka

Chřest, ať už zelený nebo bílý, v našich kuchyních poslední dobou zdomácněl. Jeho chuť je výrazná sama o sobě a tak mu sluší jednoduché úpravy. Jednou z možností, která uspokojí i náročné strávníky, je krémová polévka z bílého chřestu. Jak na to?
Blbouny se žahourem

Blbouny se žahourem

Proč se kynutý ovocný knedlík vařený v páře nazývá blbounem, úplně přesně nevíme. Teorií existuje několik. Co však zcela jistě víme je, že kynuté knedlíky s ovocem jsou oblíbenou chutnou ozdobou české kuchyně. Připravují se z jednoduchého kynutého těsta, i proto bývají v létě často na talíři. A co je vlastně žahour? Je to staročeská borůvková omáčka, kterou můžeme přelévat nejen knedlíky, ale třeba i škubánky, kaši nebo lívance.
Boršč z červené řepy

Boršč z červené řepy

Řepa je skvělá pro pleť, postavu, imunitu a ještě výborně chutná. Využijete ji do tradiční polévky, která pochází z Ruska, do boršče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*