Toto cukroví nepatří úplně mezi klasiky, které bychom byli zvyklí péct na Vánoce. Ale pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, nastal zcela jistě pravý čas. Příprava tohoto receptu je sice trošku časově náročnější, ale určitě si vysloužíte obdiv a cukroví se bude na talíři jednoznačně vyjímat.
|
Toto cukroví nepatří úplně mezi klasiky, které bychom byli zvyklí péct na Vánoce. Ale pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, nastal zcela jistě pravý čas. Příprava tohoto receptu je sice trošku časově náročnější, ale určitě si vysloužíte obdiv a cukroví se bude na talíři jednoznačně vyjímat.
|
Porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
Těsto
Polevy + ozdoba
ledové kaštany
2-3tyčinky
čokoláda
bílá
kokos
strouhaný
|
Pokyny
- Cukr utřeme s máslem a žloutkem do pěny a necháme 20 minut odpočívat.
- Smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a přisypeme k utřené směsi.
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho zamícháme do těsta.
- Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Dáme do trouby a pečeme, dokud nebude těsto pružné a na povrchu suché.
- Necháme ho odpočinout do druhého dne.
- Poté vykrajujeme kulatou formičkou kolečka a vodorovně je rozřízneme.
- Zbytky těsta rozdrobíme a v misce spojíme se změklým máslem a ostatními surovinami na krém.
- Dvě kolečka slepíme krémem a potřeme je i po obvodu.
- Po obvodu obalíme kolečka v kokosu.
- Kaštany rozpustíme ve vodní lázni, v jiném kastrolku rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu.
- Štětečkem potřeme povrch ledovými kaštany.
- Dokud ještě není poleva zaschlá, vytvoříme bílou čokoládou 2 soustředěné kruhy (menší a větší), které pomocí párátka propojíme, aby vznikly kytičky (pohyb vedeme od vnější strany do středu).
- Necháme zaschnout polevu.