Milčiny macešky

Toto cukroví nepatří úplně mezi klasiky, které bychom byli zvyklí péct na Vánoce. Ale pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, nastal zcela jistě pravý čas. Příprava tohoto receptu je sice trošku časově náročnější, ale určitě si vysloužíte obdiv a cukroví se bude na talíři jednoznačně vyjímat.
Toto cukroví nepatří úplně mezi klasiky, které bychom byli zvyklí péct na Vánoce. Ale pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, nastal zcela jistě pravý čas. Příprava tohoto receptu je sice trošku časově náročnější, ale určitě si vysloužíte obdiv a cukroví se bude na talíři jednoznačně vyjímat.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Těsto
    cukr 250g moučka
    máslo 240g pokojové teploty + na vymazání plechu
    mouka 200g polohrubá
    vejce 6ks bílky a žloutky zvlášť
    kakao 2lžíce holandského typu
    prášek do pečiva 1/2sáčku
Krém
    máslo 150g
    cukr 70g krupice
    rum 5lžic
    kakao 2lžíce holandského typu
Polevy + ozdoba
    ledové kaštany 2-3tyčinky
    čokoláda bílá
    kokos strouhaný
Pokyny
  1. Cukr utřeme s máslem a žloutkem do pěny a necháme 20 minut odpočívat.
  2. Smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a přisypeme k utřené směsi.
  3. Troubu předehřejeme na 200°C.
  4. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho zamícháme do těsta.
  5. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
  6. Dáme do trouby a pečeme, dokud nebude těsto pružné a na povrchu suché.
  7. Necháme ho odpočinout do druhého dne.
  8. Poté vykrajujeme kulatou formičkou kolečka a vodorovně je rozřízneme.
  9. Zbytky těsta rozdrobíme a v misce spojíme se změklým máslem a ostatními surovinami na krém.
  10. Dvě kolečka slepíme krémem a potřeme je i po obvodu.
  11. Po obvodu obalíme kolečka v kokosu.
  12. Kaštany rozpustíme ve vodní lázni, v jiném kastrolku rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu.
  13. Štětečkem potřeme povrch ledovými kaštany.
  14. Dokud ještě není poleva zaschlá, vytvoříme bílou čokoládou 2 soustředěné kruhy (menší a větší), které pomocí párátka propojíme, aby vznikly kytičky (pohyb vedeme od vnější strany do středu).
  15. Necháme zaschnout polevu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*