Přicházejí Velikonoce a s nimi nejen kvetoucí příroda a Velikonoční svátky, ale i oblíbená soutěž na Jakvkuchyni.cz – Velikonoční schovávačka! I tentokrát Vás čeká spoustu…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Je zdravá, lehce stravitelná a její nákup neohrozí náš rodinný rozpočet. Co to je? No přeci rýže! Zbylou rýži rozhodně jen tak nevyhazujte, vařte raději…
Víte, jak se z hlediska obsahu tuků dělí sýry? Proč je vhodné znát tučnost našeho oblíbeného sýra a je vůbec možné zařadit tučné sýry do…
Každý, komu záleží na budoucnosti naší planety dnes již považuje za samozřejmost třídění plastů, papíru a dalších druhotných surovin. Věděli jste však, že třídit můžete…
Sýry původně vznikly v podstatě jako nutnost, díky které bylo možné uchovat a zpracovat nadojené mléko. Jejich výroba se rozmohla i v našich zemích. I…
Snad každý z nás někdy neodhadl množství jídla, které uvařit. Typicky se to děje při různých oslavách, větších sešlostech a nedělních obědech a co pak…
Říká se, že kolébka těstovin je Itálie, ale jak už to tak bývá, není to tak jednoduché… Ať je to jakkoliv, právě v článku na…
Fermentace jako způsob zpracování a úpravy potravin je známý již dlouho. Málokdo z běžné populace však ví, že se fermentace používá i při přípravě masa…
Hroznové víno můžeme v kuchyni zpracovat na mnoho způsobů. Vykouzlíme z něj výborné šťávy, sirupy nebo kompoty. Hroznové víno můžeme také usušit a budeme z…
Banány podporují činnost srdce, pomáhají proti zácpě, odvádí z těla toxiny a zmírňují pálení žáhy. Z čerstvých banánů si můžeme připravit třeba ovocný salát, nebo…
Možná nejednomu z nás vyvstane na mysli při slovním spojení „třídění odpadu“ otázka, proč je vlastně vůbec potřeba odpad třídit a zda to má smysl. Možná…