Flapjack

Müsli tyčinky patří mezi oblíbené svačiny. Díky receptu Jakvkuchyni.cz si je můžeme připravit snadno i doma. Flapjack je vlastně anglickým názvem cereálních tyčinek, které jsou upečené v troubě. Tyčinka by měla být měkká a křehká. Její součástí jsou vločky, ořechy a sušené ovoce. S recepturou si tak můžeme doma pohrát a vytvořit pokaždé originální tyčinky.

Kokosové kuličky podle Ivety Fabešové

Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Mušle po námořnicku

Mušle po námořnicku

Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.

Máslové sušenky se slaným karamelem

Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!

Mák – oblíbená ingredience plná vápníku

Kdo by neznal makové buchty, makový závin nebo šišky s mákem? Neznalí místních poměrů často žasnou, jak si můžeme zcela legálně pochutnávat na makových pochoutkách. Když například své zahraniční návštěvě nabídneme nějakou makovou lahůdku, budou na nás dost podezřívavě koukat, protože ve světě je mák známý především jako opium (tedy droga). Ale když ochutnají, tak pochopí, proč patří mák do české kuchyně už po mnoho generací. V tomto článku si vysvětlíme, proč by měl mít právě mák v našem jídelníčku své pevné místo a čím je přínosný i nutričně. Na Jakvkuchyni.cz o máku.

Melta – chutný a zdravý nápoj z čekanky

Když se řekne melta, mnozí z nás si vybaví dětství, někteří z nás ale tento kávovinový nápoj dosud neochutnali. Naše babičky na něj nedaly dopustit, neboť charakteristická vůně a nahořklá chuť melty se při jejím ochutnání doslova zaryjí do paměti. Kdy a proč melta vznikla? Jak se připravuje a používá? Nenechte si ujít článek na Jakvkuchyni.cz!

Sleď− ryba, která se neomrzí

Sleď patří nejen mezi nejoblíbenější a nejvíce lovené skandinávské ryby, ale je také rybou s nejpočetnějším zastoupením na Zemi. Herynek, neboli sleď obecný, žije v Atlantském a Tichém oceánu. Tato malá a velmi tučná ryba se vyskytuje v početných hejnech, která mohou čítat až 4 miliardy jedinců.
Šoulet

Šoulet zapečený s kousky kachny

Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.cz se zbytky pečené kačeny. Jak na to?

Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.

Jan Punčochář, milovník českého jídla a vyhledávaný šéfkuchař

Šéfkuchař Jan Punčochář je důkazem toho, že je možné připravit českou kuchyni i modernějším způsobem a lze díky tomu oslnit  i velmi náročné strávníky. Jana Punčocháře jsme mohli vidět na televizních obrazovkách v pořadu MasterChef Česko, kde zastal roli porotce. Můžeme ho také potkat v jeho vlastní pražské restauraci. Jaká byla jeho cesta za úspěchem prozradí Jakvkuchyni.cz!