Noky s houbami a tymiánem jsou typické pro severní Itálii. Pomalu se zabydlují i v českých kuchyních. Jejich příprava je náročnější, ale když zvolíte kvalitní suroviny, budete mít gnocchi jako z italské restaurace!
Hlavní chod
Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Marinovaný losos je jednodušší na přípravu, než se zdá na první pohled. Stačí si vybrat kvalitní maso (chlazené, ne mražené). Podávejte jej s míchanými vajíčky a chlebem s pažitkou.
Cizrnové placičky jsou výborné k rychlé večeři. Pokud se nechcete trápit s namáčením cizrny přes noc, použijte cizrnu v plechovce – je k dostání ve větších supermarketech nebo specializovaných potravinách.
Francouzský slaný koláč „quiche“ je jednoduchý, zdravý a chutná dětem i dospělým. Pokud potřebujete rychle připravit večeři, vyzkoušejte tento recept. Fantazii se meze nekladou – můžete použít jakékoliv zbylé maso, šunku nebo jen zeleninu.
Mušle jsou výborným zdrojem minerálů, mají málo kalorií a neobejde se bez nich středomořská kuchyně. V tomto receptu je najdete v typicky italském receptu.
Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.
Arašídy, sezam a kuře – to jsou základní kameny asijské kuchyně. Tento svěží salát vás zasytí díky kuřecímu masu. Pusťte do své kuchyně tento typický čínský salát!
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.