Kohout a la bažant

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    drůbeží maso 1ks kohout
    pepř černý
    koření bobkový list, nové koření, celý černý pepř
    koření na zvěřinu
    jalovec 5kuliček tlučený
    slanina 100g
    víno 100ml bílé
    máslo 80g
    cibule 100g bílá
Pokyny
  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Kuře osolte, opepřete a posypte jalovcem a kořením na zvěřinu.
  2. Poklaďte plátky másla, obalte slaninou a zajistěte kuchyňským provázkem. Pod provázek na prsa zastrčte bobkový list.
  3. Do pekáče dejte nakrájenou cibuli, položte na ni kuře a dejte péct asi na 50 minut doměkka a dozlatova.
  4. Po 20 minutách maso podlijte vínem. Na posledních 10 minut odklopte a šťávu zaprašte moukou. Kuře vyjměte a dejte stranou.
  5. Pekáč postavte na sporák a přilijte asi 100 ml vody (či vína), rozmíchejte, dosolte a zvolna vařte asi 20 minut. Přeceďte.
  6. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami, přelité vypečenou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*