Jarní bramborový salát v sobě spojuje to nejlepší z jarní zeleniny. Brambory, okurka, ředkvičky, červená cibule a čerstvá petržel – jednoduché suroviny, které spolu skvěle fungují. Stačí pár minut a máme na stole skvělou přílohu nebo lehkou večeři.
|
Jarní bramborový salát v sobě spojuje to nejlepší z jarní zeleniny. Brambory, okurka, ředkvičky, červená cibule a čerstvá petržel – jednoduché suroviny, které spolu skvěle fungují. Stačí pár minut a máme na stole skvělou přílohu nebo lehkou večeři.
|
![]() |
Porce
2 porce
|
![]() |
Doba přípravy
30 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Brambory v hrnci zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
- Vlažné brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Do mísy k nim přidáme na tenké plátky nakrájenou okurku, ředkvičky a cibuli.
- Přisypeme nasekanou petržel, osolíme, opepříme, dochutíme citronem, přidáme olej, promícháme a můžeme servírovat.
Pokud si koupíme salátovou okurku a brambory v plastové fólii, nezapomeneme ji vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast.