Kuřecí paličky na zázvoru a medu

Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    med 5lžic
    olivový olej 6 lžic
    zázvor 2cm najemno nastrouhaný
    rozmarýn 1snítka
Pokyny
  1. Ve větší míse smícháme med, sójovou omáčku, najemno nakrájené chilli, přidáme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájený rozmarýn a zalijeme olivovým olejem.
  2. Vše promícháme, aby se ingredience spojily.
  3. Stehýnka omyjeme a osušíme.
  4. Vložíme do mísy a obalíme marinádou ze všech stran.
  5. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat v lednici (nejlépe přes noc).
  6. Poté stehna vyskládáme na plech a zalijeme zbytkem marinády.
  7. Pečeme 45 minut na 180 °C, poté zvýšíme teplotu na 230 °C a dopečeme dozlatova.
  8. Marinádu slijeme a přelijeme jí kuře na talíři.

Pokud je obal od medu skleněný, vytřídíme ho do označeného kontejneru na sklo. Prázdné plastové obaly od kuřecího masa (plastové vaničky nebo sáčky) patří do kontejneru označeného žlutou samolepkou – nezapomeneme je vypláchnout nebo vytřít třeba použitou kuchyňskou utěrkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*