Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
    
| 
 | 
 
Debrecínské závitky - to je jídlo, které z vás udělá nejvyhlášenějšího kuchaře široko daleko. Příprava tohoto výborného pokrmu vám zabere pouze okolo hodiny a pochutná si každý, koho ke stolu pozvete. Co na debrecínské závitky potřebujete?
     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
rajčatový protlak
50ml
 
debrecínka
8plátků
 
vepřové maso
4plátky
 
česnek
2stroužky
 
cibule
1ks
 
krupicový cukr
1lžička
 
hladká mouka
1lžíce
 
koření
grilovací
  | 
Pokyny    
Příprava masa
- Připravíme si vepřové maso a důkladně ho naklepeme.
 - Na každý plátek položíme 2 debrecínky a vše zabalíme do pevné ruličky.
 - Vezmeme si zapékací mísu a nalijeme do ní 2 lžíce oleje (popřípadě vložíme špek) a 1 dcl vody.
 - Dále nakrájíme česnek a cibuli na tenké plátky a umístíme do mísy.
 - Do takto připravené nádoby přidáme závitky vložímte do předehřáté trouby.
 - Pečeme přibližně 45 minut, dokud závitky hezky nezměknou.
 
Příprava zálivky
- Než budou závitky hotové, připravíme si zálivku.
 - Ta se skládá z rajčatového protlaku, 4 dcl osolené vody, cukru, mouky a pro dochucení můžeme přidat nastrouhaný proužek česneku.
 - Zálivkou podlejeme závitky se směsí z česneku a cibule. Závitky musíme z mísy na chvíli vyjmout a po přidání zálivky je opět do mísy vrátíme a prohřejeme.
 - Hotové závitky se hodí k rýži, k bramborům i ke knedlíkům - příloha je čistě ve vaší režii.
 
