Pesto z grilovaných paprik

Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
350 ml pesta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    paprika 4ks červená
    parmezán 70g
    olivový olej 5lžic
    česnek 2stroužky
    ořechy 2hrsti kešu
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka kajenský
Pokyny
  1. Papriky omyjte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a potřete olivovým olejem.
  2. V troubě zapněte horní gril a vložte do ní plech s paprikami. Grilujte papriky ze všech stran, nechte je pod grilem zčernat.
  3. Horké ugrilované papriky dejte do mísy a přikryjte potravinářskou folií. Nechte zapařit cca 10 minut.
  4. Poté papriky zbavte semínek a sloupněte slupku.
  5. Do mixéru si připravte česnek, oříšky, sůl, parmezán, kajenský pepř a nakonec přidejte vychladlou papriku a zbytek olivového oleje.
  6. Vše pořádně rozmixujte.
  7. Pesto dejte do skleničky. Vydrží vám v ní v ledničce cca 1 týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*