Tento salát se hodí do teplých jarních dnů i na zahnání odpoledního hladu.
Suroviny: sůl
Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
Na tomto pstruhovi si královsky pochutnáte. Jeho příprava je snadná a bude vás bavit. Jdeme na to.
Udělejte na vánoce změnu a připravte si výborného pstruha na mandlích. Jak na to?
Připravili jsme pro vás recept na vánočku bez lepku s přidáním netradičních Jizerek.
Ani o slepované ořechy při bezlepkové dietě nepřijdeme. Našli jsme výborný recept, který možná dokonce předčí ty klasické. Jde se péct!
Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.
Nejvíce se v kuchyni používají ječné kroupy. Vyrábějí se tak, že se odstraní vrchní slupky a zůstane jen střed. Tyto kroupy jsou bílé a při vaření vzniká šlem. Připravte si kroupy vařené ve vývaru.
Není nad domácí čerstvě upečené pečivo! Domácí chléb může mít řadu chutí a každá se hodí pro jinou příležitost. Tentokrát jsme upekli chléb “zadělaný” podmáslím. Ten chutná skvěle v kombinaci s bylinkovými másly, ale přijde vhod i ke sladké snídani s džemem nebo medem. Namísto klasické bílé mouky je použita mouka špaldová, která má výraznější chuť. Jak na to?
Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.