Rajčatový mangold

Rajčatový mangold

Mangold je zelenina pocházející původně ze Středomoří a je příbuzná řepě a špenátu. Jeho chutné listy i stonky jsou plné vitamínů a hodí se jak do studené, tak do teplé kuchyně. Vy si jej připravte v kombinaci s rajčátky jako hlavní chod nebo přílohu.
Zapečený brambor se sýrovým tvarohem

Zapečený brambor se sýrovým tvarohem

Pečené brambory patří k létu a táborovému ohni. Jejich vůně nám může vrátit vzpomínky na dlouhé letní večery s přáteli nebo s rodinou. Připomeňte si je s naším jednoduchým receptem!
Nejlepší pečené kuře – v mléce

Nejlepší pečené kuře – v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Pečená bageta s červenou řepou a kozím sýrem

Pečená bageta s červenou řepou a kozím sýrem

Nebojte se neobvyklých jídel a upečte si zdravou červenou řepu v kombinaci s kozím sýrem, rukolou a křupavou bagetou. Během pár okamžiků tak vykouzlíte originální předkrm nebo lehkou večeři.
Rilletes – masová pomazánka s vůní Francie

Rilletes – masová pomazánka s vůní Francie

Specialita, na kterou Francouzi nedají dopustit – to jsou neodolatelné rilletes (čtěte "rijet"). Tato masová pochoutka pochází z 15. století z oblasti Touraine nacházející se ve střední Francii. Název vznikl jako zdrobnělina výrazu "rille" označujícího podlouhlý špalíček sádla.
Dresing pro Caesar salát

Dresink pro salát Caesar

Jestli pak víte, po kom je pojmenován slavý salát Caesar? Byl to italský kuchař působící v Mexiku a USA Cesare Cardini, kdo první smíchal ingredience na tento proslulý zeleninovo masový pokrm. Vy si s námi připravte chutnou zálivku.
Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Houbová nádivka jako od babičky

Houbová nádivka jako od babičky

Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.