Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
Suroviny: olej
Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu.
Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Pita, arabský nebo libanonský chléb – to jsou názvy pro oblíbené pečivo. Tento tradiční pšeničný chleba ve tvaru placky je nedílnou součástí středozemní kuchyně. Pita je výborná příloha k různým druhům jídel a přitom je její příprava tak jednoduchá.
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
Poradíme vám, jak sladce zužitkovat zbylou úrodu rybízu nebo jiného ovoce.
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Rychlá marináda plná exotiky provoní připravované maso a dodá mu potřebnou křehkost.
Tato polévka je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Kokosové mléko, citronovou trávu a koriandr dnes už běžně seženete v asijských obchodech.
Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Slupky od nových brambor nevyhazujte, připravte z nich domácí bramborové lupínky. Místo tymiánu můžete použít jakékoliv jiné koření.