Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
Suroviny: koření
Potřebujete jen pánev, těsto a oblíbené ingredience. Tyto lahodné mini-pizzy budou hotové za dvacet minut.
Běžná rýže plus zdravá omáčka plus výrazný ocet. Tahle příloha si může zahrát i hlavní roli, když jí dáte dostatek prostoru.
Co se zbylou zeleninou, která se smutně krčí v ledničce? Uvařte z ní osvěžující polévku, která bude mít díky dýňovým semínkům i velký obsah zinku.
Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Tradiční velikonoční nákyp, tzv. hlavičku, si můžete upéct ve formě beránka.
Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Zkoušeli jste někdy merhování? Teď máte možnost si jej vyzkoušet. Jde o zdobení tradičních chodských koláčů pomocí různých náplní. Stanou se vaší oblíbenou nedělní pochoutkou ke kávě?
Skvělé mlsáni si můžete připravit večer den předem anebo třeba až v práci. Co k tomu potřebujete?
Potřebujete se v zimních dnech pořádně zahřát? Boršč je ideální odlehčené jídlo, které v současných mrazech uspokojí vaše chuťové buňky, je dietní a také vás zahřeje.