Buřtguláš

V letních měsících tráví mnoho z nás spoustu času v přírodě. Abychom si atmosféru pořádně užili, patří k ní i vaření v přírodě. A klasikou mezi klasikami je voňavý buřtguláš. Pojďte si ho s námi uvařit.
V letních měsících tráví mnoho z nás spoustu času v přírodě. Abychom si atmosféru pořádně užili, patří k ní i vaření v přírodě. A klasikou mezi klasikami je voňavý buřtguláš. Pojďte si ho s námi uvařit.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambory 1kg
    uzeniny 4ks špekáček
    česnek 3stroužky
    sádlo 2lžíce (pokud jdete na tramp a spíte pod širákem postačí namísto sádla troška oleje)
    majoránka 2lžíce
    fazole 1plechovka fialové
    cibule 1velká
    paprika 1lžíce mletá
    kmín 1lžička drcený
Pokyny
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Uzeninu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka.
  3. V hrnci necháme na tuku zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přisypeme uzeninu, kterou opečeme.
  5. Přidáme utřený česnek, mletou papriku, kmín (podle chuti) a asi minutu mícháme.
  6. Zalijeme vodou, aby byla směs ponořená.
  7. Přidáme fazole.
  8. Za občasného míchání vaříme 15–20 minut, dokud nebudou brambory měkké a guláš nezhoustne.
  9. Nakonec přidáme majoránku a podle chuti buřtuguláš ještě dochutíme.

Inspirujte se dalšími tipy, jak se stravovat na cestách v článku “Gurmáni na túře”. Nezapomínejte třídit odpad ani v přírodě - aby zůstala krásná a čistá i po vaší návštěvě. Rady jak na to najdete v článku “Jak naložit s odpadem na túrách”.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*