Grilované kukuřice a lilky


Jestli rádi grilujete, určitě neváhejte jako přílohu k masu vyzkoušet grilované kukuřičné klasy a lilky. Příloha je rychle hotová a všichni si zaručeně pochutnají. Navíc můžete namáčet grilovanou zeleninu do jogurtového dipu, který dovede každé sousto k dokonalosti.
Jestli rádi grilujete, určitě neváhejte jako přílohu k masu vyzkoušet grilované kukuřičné klasy a lilky. Příloha je rychle hotová a všichni si zaručeně pochutnají. Navíc můžete namáčet grilovanou zeleninu do jogurtového dipu, který dovede každé sousto k dokonalosti.
Porce
6 kukuřic
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    parmazán 80g
    kukuřice 6klasů
    olivový olej 4lžíce
    chilli 2lžičky paprička
    lilek 2ks
    med 2lžíce
    sůl 1 - 5lžiček mořská
Pokyny
  1. Chilli, sůl a olej promícháme v misce.
  2. Grilovací pánev, nebo gril, rozpálíme na maximum.
  3. Pokud máme “klasy se sukýnkou”, obrátíme ji, abychom grilovali jen jejich žlutou část.
  4. Lilky omyjeme a rozřežeme podélně na plátky nebo na kolečka.
  5. Klasy i lilky potřeme ochuceným olejem a grilujeme 10–12 minut za průběžného otáčení.
  6. Lilky podáváme posypané parmazánem a na kukuřici necháme ke konci grilování zkaramelizovat med.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*