Yum Yum omáčka

Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    ocet 1,5lžíce rýžový
    Mirin 1,5lžíce sladkého japonského rýžového vína
    majonéza 1šálek Kewpie Mayo
    máslo 1lžíce rozpuštěné
    česnek 1lžička sušený
    paprika 1lžička mletá
    krupicový cukr 1lžička
    voda 1/4šálku
    pepř 1/2lžičky kajenský
Pokyny
  1. Do misky vložíme malou kostku másla a necháme ji rozpustit v mikrovlnce.
  2. Rozpuštěné máslo vyšleháme spolu s šálkem majonézy Mayo.
  3. Přidáme sušený česnek, papriku, pepř a cukr a řádně promícháme.
  4. Nakonec vmícháme rýžový ocet, mirin a ¼ šálku vody.
  5. Směs uložíme na jeden den do lednice.
  6. Servírujeme k sushi stejně jako sójovou omáčku.
  7. V lednici vydrží Yum Yum omáčka čerstvá týden.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*