Rybičková pomazánka


Rybičková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Je skvělou variantou ke svačince nebo i jako lehká večeře se salátem. Její příprava je velmi lehká a zvládnou ji všichni. Složení a výslednou chuť rybičkové pomazánky můžete libovolně obměňovat a doladit si ji k dokonalosti podle svých vlastních chutí.
Rybičková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Je skvělou variantou ke svačince nebo i jako lehká večeře se salátem. Její příprava je velmi lehká a zvládnou ji všichni. Složení a výslednou chuť rybičkové pomazánky můžete libovolně obměňovat a doladit si ji k dokonalosti podle svých vlastních chutí.
Porce
150 g pomazánka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    tuňák 185g ve vlastní šťávě, lze použít i jinou rybu
    jogurt 3lžíce řecký
    celer 2stonky řapíkatý
    cizrna 2lžíce konzervovaná ve vlastní šťávě nebo na páře
    šalotka 1ks
    hořčice 1lžička dijonská
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  3. Cizrnu rozmačkáme vidličkou na menší kousky.
  4. Z tuňáka slijeme šťávu a přidáme do misky.
  5. Šalotku, celer, cizrnu a tuňáka v misce promícháme, přidáme řecký jogurt, hořčici, citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.
  6. Vše opatrně promícháme a necháme v ledničce vychladit, aby se všechny chutě propojily.
  7. Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen se salátem.
Tisknout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*