Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
Borůvková zmrzlina

Borůvková zmrzlina

Je jednoduchá, rychlá a když navíc nahradíte běžné mléko sójovým nebo kokosovým, budete mít super zdravou pochoutku.
Staročeský jahelník

Staročeský jahelník

Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.
Kapr na černo

Kapr na černo

Patří k nejstarším receptům na štědrovečerního kapra. Sladkokyselá omáčka ze zeleniny a povidel mu dá charakteristickou barvu. Podávejte jej s houskovým knedlíkem nebo šiškami.
Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak

Domácí „vaječňák“ se stane stálicí i ve vaší domácnosti! Tento základní recept si můžete upravit podle své chuti. Stačí přidat koření, jiný druh alkoholu nebo nahradit mléko smetanou.
Muzika

Muzika

Tradiční vánoční zákusek se podával spolu s vánočkou na závěr štědrovečerního menu. Tato kaše s křížalami a sušenými švestkami se nazývá i odvárka nebo tomáškový kompot.
Vánoční skořicovo-čokoládový likér

Vánoční skořicovo-čokoládový likér

Smetanový likér si vyrobte do zásoby. A pokud dáváte rádi dárky vyrobené ručně, je tento likér skvělý tip. Stačí jej nalít do pěkné sklenice, napsat etiketu nebo nálepku, obmotat rustikálním provázkem a máte hotovo!
Medové perníčky ze žitné mouky

Medové perníčky ze žitné mouky

Zdravá varianta oblíbených perníčků je z celozrnné mouky a třtinového cukru. Díky sádlu jsou žitné perníčky vláčné, jeho chuť není v cukroví vůbec cítit.