Španělské Churros

Křupavé a skořicovým cukrem dochucené churros jsou snadné a rychlé. Všechny chuťové buňky budou díky receptu na Jakvkuchyni.cz v sedmém nebi!
Křupavé a skořicovým cukrem dochucené churros jsou snadné a rychlé. Všechny chuťové buňky budou díky receptu na Jakvkuchyni.cz v sedmém nebi!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 kousků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mouka 150g hladká
    máslo 80g
    voda 2,5dl
    cukr 2lžíce třtinový
    vejce 2ks
    cukr skořicový
Pokyny
  1. Vodu, máslo a cukr přivedeme k varu.
  2. Přidáme mouku a mícháme, než se vytvoří těsto.
  3. Až vychladne, přidáme do něj vejce a mixujeme, až bude hladké.
  4. Těstem naplníme zdobící sáček a tvoříme různé tvary churros.
  5. Osmažíme je na pánvi.
  6. Obalíme ve skořicovém cukru.
  7. Sušenky namočíme v tekuté čokoládě.

Po vaření i pečení nás čeká úklid, a jeho nedílnou součástí je i třídění odpadu. Kartony od vajec patří do modrého kontejneru na papír. Natrhané na kousky je můžeme vytřídit do kompostu, stejně jako skořápky od vajec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*