Teplý hruškový kompot s ostružinami a zakysanou smetanou


Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
Jednoduchý dezert vykouzlíte za pár minut a tento základní recept můžete libovolně obměňovat. Jablka s malinami a skořicí, ananas s mátou nebo mango… Využijte jakékoliv ovoce, které máte doma.
Porce
4 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    hruška 4ks
    cukr ½hrnečku
    víno 1/3hrnečku sladké dezertní
    pomeranč 2ks použijeme kůru a šťávu
    voda ¼hrnečku
    badyán 2ks
    skořice 1ks celá
    rum 1lžíce
    ostružiny 20ks
Pokyny
  1. Cukr svaříme s vodou, vínem, kořením, šťávou a kůrou z pomeranče. V horké šťávě vaříme oloupané a nakrájené hrušky do měkka.
  2. Pak je vyndáme do skleničky nebo misky a zalijeme horkou šťávou, opatrně přidáme ostružiny.
  3. Navrch položíme nok ze zakysané smetany, který jsme vytvarovali polévkovou lžící.
  4. Kompot můžeme dozdobit čerstvou mátou nebo meduňkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*