Svařené víno


Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
Porce
1 víno
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    víno 1ks lahev
    cukr 100g záleží na vaší chuti
    skořice 1ks
    pomeranč 3ks
    badyán 1ks
    kardamon 2zrnka
Pokyny
  1. Do kastrolu nasypte cukr a nechte karamelizovat, když vám cukr začne tát a zlátnout přilijte šťávu ze dvou menších pomerančů, přidejte koření a svařte cca 5 min.
  2. Poté přilejte víno a na mírném ohni ohřívejte, společně s jedním na plátky nakrájeným pomerančem, dalších pět minut.
  3. Dejte si pozor, aby se víno nevařilo.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*