Zelné karbanátky


Také patříte k těm, kteří mají rádi zelné placičky nebo karbanátky v jakékoli podobě? Karbanátky jsou českou klasikou a kromě klasických karbanátků z masa je velmi oblíbenou surovinou k jejich přípravě právě zelí. Využít můžeMe zelí čerstvé, ale stejně dobře poslouží i zelí sterilované. Jako přílohu můžeMe zvolit brambory, zeleninový salát nebo skvělé jsou také s čerstvě upečeným křupavým chlebem.
Také patříte k těm, kteří mají rádi zelné placičky nebo karbanátky v jakékoli podobě? Karbanátky jsou českou klasikou a kromě klasických karbanátků z masa je velmi oblíbenou surovinou k jejich přípravě právě zelí. Využít můžeMe zelí čerstvé, ale stejně dobře poslouží i zelí sterilované. Jako přílohu můžeMe zvolit brambory, zeleninový salát nebo skvělé jsou také s čerstvě upečeným křupavým chlebem.
Porce
4 porce
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    zelí 500g bílé, čerstvé
    voda 50ml studená
    česnek 4stroužky
    vejce 2ks
    brambor 2ks vařené ve slupce
    cibule 1ks
    strouhanka na zahuštění
    strouhanka na obalení
    hladká mouka na obalení
    olej na smažení
Pokyny
  1. Zelí očistíme a nakrájíme na proužky.
  2. V nízkém a širokém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme zelí, sůl a kmín a mícháme cca 2 minuty na středně silném plameni.
  3. Zalijeme 50 ml studené vody a pozvolna dusíme cca dalších 5 minut – zelí by mělo změknout.
  4. Tekutinu necháme téměř celou vydusit, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  5. Ve slupce uvařené brambory nastrouháme najemno.
  6. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  7. Stroužky česneku utřeme se solí a pepřem.
  8. V míse smícháme zelí, brambory, cibuli, česnek, přidáme vejce a ochutíme zbývajícím kořením.
  9. Vše promícháme a vytvoříme kompaktnější hmotu.
  10. Pokud je hmota příliš řídká, zahustíme strouhankou.
  11. Rukama navlhčenýma ve studené vodě tvarujeme menší placičky, obalíme je v mouce a ve strouhance.
  12. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji, 3 minuty z jedné strany a pak 2 minuty z druhé strany – dokud nebudou z obou stran usmažené dozlatova.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*