Zdravý rakytníkový sirup

Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?
Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 litr
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    rakytník 1litr čerstvě vylisovaná šťáva
    třtinový cukr 1kg nebo nerafinovaného
Pokyny
  1. Čerstvě vylisovanou rakytníkovou šťávu zahřejeme, ale nesmí projít varem. Teplota by měla být max. 65°C. 
  2. Poté přidáme cukr.
  3. Po vychladnutí plníme do čistých sklenic, uchováváme v chladu a temnu. 

Papírové obaly od cukru patří po vyprázdnění do sběrných nádob na třídění papíru. Obaly vyrobené z různých druhů materiálů (tzv. kombinované obaly), jako třeba sáčky od koření, kdy od sebe nelze jednotlivé vrstvy oddělit, patří do směsného odpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*