Vanilkový sirup


Možností, jak využít v kuchyni vanilku je spousta. My si společně připravíme vanilkový sirup. Postup je velmi jednoduchý. Jak na to?
Možností, jak využít v kuchyni vanilku je spousta. My si společně připravíme vanilkový sirup. Postup je velmi jednoduchý. Jak na to?
Porce
1 lahev
Doba přípravy
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    cukr krupice 500gramů
    voda 500ml
Pokyny
  1. Svaříme vodu s cukrem a počkáme, až se cukr úplně rozpustí.
  2. Přidáme rozříznuté vanilkové lusky.
  3. Přelijeme do skleněné lahve a necháme alespoň týden odležet.

TIP: Sirup je sice připravený ke konzumaci ihned, ale čím délé se v něm vanilka rozleží, tím výraznější bude mít chuť. 

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*