Rakytníkový sirup

Rakytník řešetlákový je keř nebo malý strom nadupadný vitamíny a látkami prospěšnými pro vaše zdraví. Nachází široké užití v kuchyni a pro pokrytí denní dávky vitamínu C postačí zkonzumovat denně 10 bobulí rakytníku.
  • Encyklopedie
Rakytník řešetlákový je keř nebo malý strom nadupadný vitamíny a látkami prospěšnými pro vaše zdraví. Nachází široké užití v kuchyni a pro pokrytí denní dávky vitamínu C postačí zkonzumovat denně 10 bobulí rakytníku.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1,5 litru sirupu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rakytník 1litr bobule
    voda 0,5litru
Pokyny
  1. Plody rakytníku omyjeme a umeleme v masovém strojku.
  2. Poté je zalijeme vlažnou vodou (v poměru 1 litr bobulí, cca 0,5 litru vody).
  3. Přidáme 10 g kyseliny citrónové a sirup necháme 1 den odstát.
  4. Teprve poté ho přecedíme, hmotu dobře vymačkáme, osladíme cukrem a v hrnci na sporáku ohřejeme (sirup by se neměl vařit).
  5. Hotový sirup skladujeme v dobře uzavřené láhvi v chladné spíži, nebo v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*