Na marmeládě z hroznového vína si pochutnáme například s čerstvým chlebem k snídani. Výborná je také v jogurtu, lineckém cukroví nebo jako základ pro omáčky s hovězím masem. Když do ní přidáme trochu ostružin a kousek grepu, vneseme do kuchyně svěží vítr! Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Suroviny: kyselina citrónová
Rakytníkový sirup je vhodný jako prevence, ale i jako podpůrná léčba při nachlazení či chřipce. Stejné účinky má samozřejmě i čistá rakytníková šťáva, která je navíc bez cukru, ale kvůli tomu nemá dlouhou trvanlivost. Jak si připravit rakytníkový sirup podle receptu Jakvkuchyni.cz?
Sezóna džemů a marmelád je tu! S dozráváním ovoce na zahrádkách přichází otázka, co s tou náramnou a chutnou úrodou udělat? Jednou z možností, jak si uchovat léto ve skleničce, je zavařit si kousky ovoce jako kompot, nebo si z něj připravit domácí marmeládu. A ta meruňková, to je opravdová klasika, která přináší osvěžující nakyslou chuť z meruněk proslazených sluníčkem. Jak na to?
Měkký sýr z italské Kampánie je proslulý po celém světě. Hodí se skvěle do salátů, těstovinám i k vínu. Nejlepší mozzarella je ta buvolí a pokud potřebujete shodit kila, tak ji rozhodně zařaďte do jídelníčku. Vyzkoušejte si ji ostatně připravit doma.
Rakytník řešetlákový je keř nebo malý strom nadupadný vitamíny a látkami prospěšnými pro vaše zdraví. Nachází široké užití v kuchyni a pro pokrytí denní dávky vitamínu C postačí zkonzumovat denně 10 bobulí rakytníku.
Zkuste si místo koupeného sirupu připravit svůj domácí. Citronový sirup využijete na přípravu limonády, můžete jím ochutit čaj, připravit z něj citronovou zmrzlinu, sorbet nebo jiné dezerty.
Maliny chutnají nejlépe právě utržené, ale sirup je skoro stejně dobrý. Využijete jej nejen na přípravu nápoje, ale i na dezerty. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou a vaflí!
Z jednoho kilogramu ovoce dostanete půl litru šťávy. Tu pak můžete ředit jako sirup, přidávat do čaje nebo smíchat třeba s jablečným džusem.